Terug naar overzicht

Iedereen kent de slogan "je bent een rund als je met vuurwerk stunt" . Vuurwerk kan heel mooi zijn, maar de gevaren bij afsteken ervan worden vaak onderschat. Bureau HALT ging met leerlingen in gesprek, met als doel om hen bewust te maken over de gevaren van vuurwerk.


Bureau HALT heeft samen met de Mavo-afdeling van het Sintermeertencollege op de eigen maatwerkdag aandacht besteed aan het thema vuurwerk. Een zeer toepasselijk en actueel thema in deze decembermaand!
Mevrouw Willems van bureau HALT nam de leerlingen mee in een interactieve setting met een quiz, klassengesprek en ook nog filmmateriaal. Uiteindelijk is het gesprek over vuurwerk het belangrijkste: bewustwording van wat mag in Nederland en welke gevaren er zijn. Vuurwerk kan heel mooi zijn maar we moeten erop letten dat het legaal en veilig vuurwerk is. Met de ‘technische’ kennis over vuurwerk zat het bij onze leerlingen wel goed en na vandaag hopelijk ook qua bewustwording. Quizvragen over de schade, het opruimen, huisdieren, legaliteit, en slachtoffers hebben hieraan bijgedragen.

halt vuurwerk 2018 1140

Onderstaande video van bureau HALT is vertoond aan onze leerlingen en wijst op de enorme gevaren die het maken en afsteken van vuurwerk voor de betrokkenen en hun omgeving heeft. Sommige stukken uit de video kunnen als schokkend ervaren worden. Ga verstandig met vuurwerk om en houd grote afstand bij het afsteken.Met dank aan de innovatiegroep: Tom Derwort, Armand Sweerts, René Bijsmans en Ramona Geers voor de organisatie!