Terug naar overzicht

Bliksemstage MH2AT - woensdag 4 november

Vandaag hadden we de kans om een digitale Bliksemstage te doen bij Atlassian in Amsterdam. Het is een Amerikaans bedrijf met wereldwijd 7 vestigingen en zij maken digitale toepassingen voor bedrijven. Tijdens deze bijeenkomst was Engels de voertaal.

In de introductie moesten we allemaal om de beurt onze naam noemen en een van de getoonde vragen beantwoorden: bijv. Wat is jouw favoriete film? Heb je wel eens gespijbeld? Wat is jouw favoriete eten? Ook de twee werknemers beantwoorden de vragen.

In de eerste ronde werden we “rondgeleid” door Bruno en Allen, de tweede keer waren Karima en Marek onze begeleiders.

We kregen een filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=Hd0JflMdqyM) te zien over het bedrijf en ze vertelden daarna over hun eigen baan en hoe ze daar terecht zijn gekomen. Sommigen hadden een Computer Science opleiding gedaan, maar anderen hadden juist een economische opleiding gevolgd of een taal gestudeerd. Daarna vertelden ze iets over Trello, een handige, digitale planningsapp/website. We kregen de opdracht een promotiefilmpje te maken voor Trello, alsof we op de Sales afdeling van het bedrijf werken. De leerlingen gingen in groepjes aan de slag en we kregen leuke, originele filmpjes als resultaat.

Het was een zeer geslaagde eerste Bliksemstage en ik kreeg achteraf complimenten over het niveau Engels van de leerlingen én hun inzet tijdens de bijeenkomsten.

Good job 😊

MH2T stage infoto1 1140MH2T stage infoto2 1140