Terug naar overzicht

Sinds 2012 komt de Phileas Fogg Theatre Company met onze TTO-brugklassers theatervoorstellingen maken. Wat aanvankelijk een onbegonnen taak lijkt te zijn, blijkt na een uur oefenen onder leiding van Engelse acteurs een heus toneelstuk op te leveren waaraan alle leerlingen meedoen en hun rol kunnen vervullen. De workshops waren dit jaar op maandag 4 en dinsdag 5 november.

Terug in tijd naar de Victoriaanse tijd

De acteurs weten met een minimum aan middelen de jonge leerlingen terug te brengen in het 19e eeuwse Engeland, de Victoriaanse tijd. Vandaar de naam Little Victorians. Het was een tijd van armoede, grote sociale tegenstellingen en gevaren.

Iedere acteur neemt -terwijl de ouders en belangstellenden in de aula toekijken- de helft van de leerlingen mee naar een hoekje in de aula en begint met het instuderen van een verhaal. Bij beiden is -of lijkt- dat een ander verhaal. Als beide groepen met de voorstelling beginnen, blijken beide verhaallijnen keurig in elkaar te passen.

Met veel plezier kunnen de ouders, familie en vrienden hun Little Victorians aan het werk zien, en merken dat hun kinderen al binnen twee maanden al heel wat Engels verstaan en spreken.


LittleVics 2019 infoto1 1140


Meer foto's op Facebook