Terug naar overzicht

In de voormalige mediatheek waren ouders en leerlingen bijeengekomen om informatie te krijgen over de Oegandareis 2019 die eind juni 2019 -na alle examens-  zal plaatsvinden.

Nesta komt uit Oeganda. 11 Jaar geleden is zij in Maastricht gaan studeren, en is sindsdien is zij in Nederland getrouwd en blijven wonen. Samen met haar man Ed Grassère ondersteunen zij het Uganda Kitgum Education Foundation (UKEF) die zich inzet voor goed onderwijs in het noorden van dit Afrikaanse land.

Nesta legde uit waarom de leerlingen in het noorden van Oeganda onze steun verdienen: na een meer dan 20 jaar durende burgeroorlog waren het land, het onderwijs en de infrastructuur verwoest. Na 2006 werd begonnen aan de wederopbouw en UKEF speelt daarin een belangrijke rol.

Onze leerlingen gaan naar de school in Kitgum en maken met het sponsorgeld dat door ons wordt opgehaald de bouw van een nieuw gebouw mogelijk dat door een bevriende Nederlandse architect is ontworpen voor de situatie in Kitgum.

In Kitgum krijgen 280 kinderen les van 10 docenten. Twee koks zorgen ervoor dat de kinderen 2 maaltijden per dag kunnen krijgen, iets wat in hun thuissituatie niet altijd gegarandeerd is.

Meld je aan, doe mee!

Leerlingen van Sintermeerten die de handen uit de mouwen willen steken, en bij het begin van de reis 16 jaar zijn, kunnen informatie krijgen mijnheer van Essen, mevrouw Vossen van Biologie of mevrouw Dircks van wiskunde. Zij zijn ook de begeleiders van de reis.