Terug naar overzicht

Zondagavond 24 februari was het zover. De messen werden geslepen en de kiendopjes uit de kast gehaald. Aan het fanatisme te zien was kienen namelijk niet zomaar een spelletje. Er werden zelfs kaarten bijgekocht of geruild gedurende de avond om zo veel mogelijk kans te maken op de mooie prijzen. En Oh wee als niet het goede nummertje getrokken werd!

Gelukkig werden genoeg prijzen mee naar huis genomen en werd onze omroeper achteraf niet buiten opgewacht. Als klap op de vuurpijl, en omdat het tellen van de prijsjes vooraf niet zo goed ging, was er zelfs een bonusronde op het einde!

Tussen het spelen door was het natuurlijk ook heel gezellig. Vooral tijdens het controleren van de nummertjes werd veel gelachen. Toch wel een ingewikkeld systeem, zo’n kienkaart. Door al het lachen en kletsen kregen mensen genoeg dorst. Gelukkig was de bieding aanwezig die iedereen kon voorzien van een hapje en een drankje.

Oeganda kienen 2 800

Een paar leuke weetjes van de avond:
-    Pascal moeten we even uitleggen dat nummertje 99 niet bestaat bij kienen. Dit is namelijk een omgedraaide 66…….
-    Als gevraagd wordt of alle dames klaar zijn voor de volgende ronde en een van de weinige jongens ‘ja’ antwoord, weet je dat het al laat is…….
-    Er altijd mensen zijn die jaloersmakend vaak kien hebben…….
-    De totale opbrengst voor deze avond was €515,-. Dit geld wordt volledig besteed aan het project ‘SMC Goes Oeganda 2019’!

Alles bij elkaar was het een hele geslaagde avond. Iedereen bedankt voor het komen!

Groetjes, Minou