Het Sintermeertencollege heeft binnen het vwo een gymnasium. We bieden jou -als leerling van het vwo- de kans om kennis te maken met de klassieke talen en -cultuur. Het gymnasium biedt je de kans onderwijs te volgen, waarin je kennis maakt met de westerse cultuur van meer dan 21 eeuwen. Dat is niet alleen het leren van Latijn of Grieks. In onze maatschappij merken we nog elke dag dat de klassieke cultuur belangrijk is en de basis voor onze ideeën.

Het belang van het gymnasium

Wat kun je van het gymnasium verwachten? Het gymnasium legt dwarsverbanden met andere vakken. Het gymnasium heeft een lange traditie, maar past ook prima in ons moderne internationale profiel. Doordat je intensief aan de slag gaat met een oude beschaving, word je voortdurend een spiegel voorgehouden. Kies voor het gymnasium, een bijzondere vorm van internationalisering in het verleden!
Vanaf de tweede klas kun je op het vwo kiezen voor deelname aan het gymnasiumprogramma. Daarbij kies je voor het volgen van de klassieke talen Latijn en Grieks. Als je die beide talen in de derde klas behoudt en daarna -vanaf klas 4 tot het eindexamen- Latijn en/of Grieks blijft volgen, krijg je op het eind een gymnasiumdiploma. Wie uiteindelijk toch besluit om NIET in een klassieke taal Centraal Examen (CE) te doen, verliest het recht op een gymnasiumdiploma. Je zult dan met een atheneumdiploma je middelbare schoolopleiding afsluiten. Er worden in principe geen aparte klassen voor atheneum en gymnasium gevormd.
Uiteraard staan er bezoeken op het programma naar o.a. Tongeren, Trier, Xanten, Keulen en Rome! Daar kun je de klassieke cultuur in levende lijve ervaren. Verleg je grenzen en ga die uitdaging aan!

Rome 1140