Heb je een mavo advies van de basisschool? Dan ben je bij Sintermeerten op je plek. De mavo is bij ons wat officieel vmbo-tl heet. Bij ons krijg je op de mavo een VMBO-tl-diploma (een zogenaamd ‘Theoretische Leerweg-diploma’). Met dat diploma kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) of naar de havo doorstromen.

Op de mavo is er aandacht voor jou als individu en letten we op de ontwikkeling als groep.

Binnen onze mavo kun je kiezen voor vier profielen. In een profiel krijg je vakken die het beste bij jou passen en waarin je verder wilt. De profielen zijn: natuur & techniek, economie, zorg & welzijn en landbouw.

Sintermeerten zal je uitdagen. Je kunt kansen grijpen. Daarom zetten we je in een mavo-havo brugklas waar je les krijgt op jouw niveau.

Soms heb je wat meer tijd nodig om je te ontwikkelen. Misschien kun je wel havo aan. Daarom gaan we samen in de tweede klas kijken of je mee kunt doen aan het opstroomprogramma.

Overstappen naar de havo is mogelijk na klas 2 of na het behalen van het diploma. Voor de mogelijke overstappers zijn er extra oefeningen in leervaardigheden en is er aandacht voor kernvakken en studiebegeleiding. De oriëntatie op Loopbaan en Beroep (LOB)-activiteiten zijn voor jou gericht op doorstroom richting HBO. LOB is binnen onze mavo een speerpunt en komt tot uitdrukking in talloze activiteiten zoals snuffelstages, bedrijfsbezoeken en ook het profielwerkstuk.

Op deze wijze hopen we op onze school een groot aantal leerlingen als het ware een zesjarige havo aan te kunnen bieden.

Is TTO op de mavo iets voor jou? Dan kun je vanaf de Brugklas op Sintermeerten de tweetalige stroom Engels volgen en daarbij internationaal erkende certificaten krijgen.