Heb je een mavo advies van de basisschool? Dan ben je bij Sintermeerten op je plek. De Mavo is bij ons wat officieel vmbo-tl heet. Bij ons krijg je op de mavo een VMBO-tl-diploma (een zogenaamd ‘Theoretische Leerweg-diploma’). Met dat diploma kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO).

Binnen onze mavo kun je kiezen voor vier profielen. In een profiel krijg je vakken die het beste bij jou passen en waarin je verder wilt. De profielen zijn: natuur & techniek, economie, zorg & welzijn en landbouw.

Sintermeerten zal je uitdagen. Je kunt kansen grijpen. Daarom zetten we je in een mavo-havo brugklas waar je les krijgt op jouw niveau. Als je het heel goed doet, kun je doorstromen naar havo 2.

Is TTO op de mavo iets voor jou? Dan kun je vanaf de Brugklas op Sintermeerten de tweetalige stroom Engels volgen en daarbij internationaal erkende certificaten krijgen.

mavo+ op Sintermeerten

Soms heb je wat meer tijd nodig om je te ontwikkelen. Misschien kun je wel havo aan. Daarom gaan we samen in de tweede klas kijken of je mee kunt doen aan onze mavo+ groep ter voorbereiding op de havo. In mavo 3 krijg je dan extra oefeningen in leervaardigheden om toegelaten te worden tot havo 4. Zo krijg je in mavo+ verschillende Maatwerkuren (MWU), is er aandacht voor de kernvakken en aandacht voor de studiebegeleiding en oriëntatie op Loopbaan en Beroep (LOB)-activiteiten die gericht zijn op doorstroom richting HBO. Op deze wijze hopen we op onze school een groot aantal leerlingen een zesjarige havo aan te kunnen bieden.

LOB is binnen onze mavo een speerpunt en komt tot uitdrukking in talloze activiteiten zoals snuffelstages, bedrijfsbezoeken, speeddates en ook het profielwerkstuk.