Terug naar overzicht

Op Sintermeerten staat veiligheid hoog in het vaandel. Ook al is ons gebouw modern en volgens de laatste eisen van de brandweer toegerust, is het toch nodig dat -in geval van een calamiteit-  iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

Wist u?

Wist u dat alle gangdeuren op Sintermeerten alleen maar opengaan in de richting van de uitgangen van het gebouw? Je kunt dus niet per ongeluk het gebouw in vluchten, de weg voert automatisch naar buiten.

Stuimig voorjaarsweer maar gelukkig op tijd een zonnetje!

Twee uur vanmiddag ging vandaag het ontruimingsalarm af in het gebouw. BHV-ers (Bedrijfshulpverleners) begonnen aan een onmiddellijke evacuatie van het gebouw. Alle tassen moesten in de klas blijven en men moest zo snel mogelijk met de docent naar de velden van Weltania gaan om te verzamelen.

Het verkeer op de Valkenburgerweg werd tegengehouden om een veilige oversteek mogelijk te maken. Nadat het sein 'einde oefening' was gegeven, kon iedereen weer naar de warme lokalen terugkeren.

De ontruiming van het gebouw in een paar minuten is slechts één van de aspecten van de ontruimingsoefening. Een ander aspect is de controle van de rookmelders, de omroepinstallaties en de communicatieapparatuur van school.

Bij elke ontruimingsoefening komen altijd kleine zaken aan het licht die beter kunnen. Ook vandaag hebben we weer wat bijgeleerd. Maar het belangrijkste is: leerlingen en medewerkers moeten te allen tijde veilig het gebouw kunnen verlaten.

 

Ontruim infoto A 1920

Ontruim infoto C 1920