Terug naar overzicht

Deze week volgen alle derdejaarsleerlingen van onze school een reanimatietraining. Om het belang van het leren reanimeren te benadrukken krijgen zij ondersteuning van enkele prominente Limburgse bestuurders:
vandaag, donderdag 14 februari, is gouverneur Theo Bovens een korte reanimatietraining komen volgen. Hij is hierbij ondersteund door Charles Claessens (CDA), wethouder beheer & onderhoud, mobiliteit, duurzaamheid & milieu bij de gemeente Heerlen.
Op vrijdag 15 februari volgt Emile Roemer, waarnemend burgemeester van Heerlen, samen met onze leerlingen de reanimatietraining. Dhr. Roemer start om 13.00 uur met zijn training.

Reanimatie 2019 Bovens1 900

 Dhr. Bovens luistert met aandacht naar de instructies

 

Tijdens de maand september 2018 hebben alle leerlingen van leerjaar 1 en leerjaar 2 een reanimatietraining gevolgd tijdens de lessen LO. Deze week zijn de derdejaarsleerlingen aan de beurt om te leren reanimeren. Naast leerjaar 3 vindt deze training ook plaats voor de eindexamenleerlingen biologie van havo en vwo. Tevens leren de BSM-leerlingen van leerjaar 4 en leerjaar 5 havo en vwo te reanimeren. Medewerkers van Sintermeertencollege krijgen in de maand maart de mogelijkheid geboden om een reanimatiecursus te volgen.

Reanimatie 2019 wethouder1 900

Dhr. Claessens van de gemeente Heerlen

 Reanimatie 2019 Roemer1 1140 2

   Reanimatie 2019 Roermer2 1140 B

Burgermeester Roemer in actie

 

De training wordt verzorgd door de stichting Taskforce QRS, studenten geneeskunde van de Universiteit Maastricht.

De reanimatietraining is mede mogelijk gemaakt door Best 4 Kids, Rotary Heerlen en Rotary Heerlen Land van Rode.

Wij bedanken onze sponsoren heel hartelijk voor dit gulle gebaar!

Reanimatie 2019 Maastricht 1920

 

Renanimeren 2019 Bovens spec1920