Terug naar overzicht

Informatietechnologie en elektronische leeromgeving
'SOMtoday’

De school heeft veel geïnvesteerd in ict-voorzieningen en de ict-infrastructuur. Wij beschikken over een volledig dekkend wifi-netwerk. Het werken met computers is door de hele school normaal geworden. Voor medewerkers, leerlingen en ouders een communicatiemedium, ieder met een eigen, deels beschermd, domein. Elke leerling kan via een eigen inlogcode en ook via een speciaal ontwikkelde app op het Intranet van Sintermeerten werken. Niet alleen kan hij zijn eigen roosters raadplegen via de app van Zermelo, maar ook kan hij in het programma ‘Somtoday ’ doorklikken naar de verschillende domeinen waar veelal studiewijzers staan, zijn vakmededelingen, eventuele extra instructie en oefenmateriaal en werkopdrachten.


Mediawijsheid

Als leerling is het heel normaal om dagelijks heel veel verschillende media te gebruiken. Denk aan het kijken naar de televisie, surfen op internet, bladeren in tijdschriften of luisteren naar de radio. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat ieder bericht een boodschap heeft? Er is immers iemand die het bericht gemaakt heeft met een bepaalde bedoeling, die vaak niet meteen duidelijk is. Op het Sintermeertencollege leren we om te achterhalen welke de bedoeling van de maker is en welke technieken bij het maken van de boodschap gebruikt zijn. Dat doen we via projecten. Je leert niet alleen de boodschap te herkennen, maar ook te reflecteren, te analyseren en zelfs te produceren.

Je leert om zelf op de juiste manier foto’s te maken, maar ook video, animaties en geluidsfragmenten en hoe je deze vaardigheden kunt inzetten en benutten bij al je andere vakken.