Terug naar overzicht

Parkstad Limburg is gebouwd op een rijke bodem. Het is doordrenkt met de historie van een Romeins handelscentrum, middeleeuwse ridders en edelen, mijnwerkers die boren naar zwart goud, de daaropvolgende transitiejaren in armoede en werkloosheid en het opstaan vanuit liefde voor erfgoed, cultuur en natuur. Als school van SVO|PL koesteren we deze erfenis en begrijpen we de uitdagingen die het heeft doorstaan. Deze verbondenheid met de regio zit in onze genen: het is het fundament onder ons hele doen en laten.

We hebben kennis en kunde van 100 jaar. Dit maakt ons betrouwbaar. Vanuit deze ervaring zien we ook het belang van ‘poekelen’, elkaar de rug wassen, zoals de mijnwerkers dat deden: we hebben elkaar nodig om verder te komen. Zo doen we dat nog steeds, met ons onderwijs: samen kunnen we écht innoveren, daad bij ons woord voegen en zijn de mogelijkheden oneindig.

We leren van en met elkaar. We leren van ons verleden, ontdekken de wereld van nu en bouwen samen aan de toekomst. Dit doen we met toegankelijk, uitdagend en maatschappelijk relevant onderwijs. Én met medewerkers die blijven ontwikkelen en geluk halen uit samenwerking, hun vak en het begeleiden van leerlingen. Hier investeren we actief in. Daarnaast hebben we – net als voor alle basisvaardigheden – extra aandacht voor taalvaardigheid. Taal zit immers in alle vormen van communiceren en is overal om ons heen.

Samen voegen we een nieuwe bodemlaag aan Parkstad toe. Zeker met de uitdagingen van deze tijd is verbinding, solidariteit, dienstbaarheid en samen innoveren wat ons verder gaat brengen. Het is niet alleen de rode draad in ons bestaan; het geeft ook richting aan onze toekomst. Een toekomst waarin plek is voor ieder kind en waarin ieder kind dezelfde en beste kansen krijgt om gelukkig te zijn. Zo zijn we van betekenis voor onze leerlingen, ouders én voor onze regio. Niet alleen vandaag, maar ook voor de toekomst van morgen en later.

Het Sintermeertencollege is een school van SVO|PL (Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg). SVO|PL bestaat uit negen scholen en heeft een breed en divers onderwijsaanbod, van praktijkonderwijs tot tweetalig vwo en gymnasium, verdeeld over Heerlen, Landgraaf en Kerkrade.