Terug naar overzicht

Vanochtend zijn we weer om half zeven opgestaan, zodat we op tijd op school zouden aankomen. Vera en ik vertrokken om kwart over zeven en de rest kwamen wat later. Op school hebben we samen een gymles voorbereid voor klas P4 en P5. Eerst zijn we allemaal naar onze eigen klas gegaan en na de kleine pauze was het gymtijd! Alle kinderen moesten eerst in een kring gaan staan. Om te beginnen gaven de leraren (Angelo, Benson, Charles en Dominique de headmaster) een paar oefeningen die iedereen moest nadoen. Er wordt hier heel veel met zang en dans gedaan, dus dat kwam ook terug in de gymles. Na de oefeningen moesten wij met z'n vieren midden in de kring gaan staan en toen hebben we de Macarena gedaan. Voor de kinderen was het geen moeite om het snel onder de knie te krijgen, maar sommige leraren begrepen er niks van! Na het dansen hebben we een estafette parcours gemaakt. Nadat er twee teams waren gemaakt, kon de race beginnen. Alle kinderen vonden het zo leuk om te doen. Zelfs de leraren hebben gerend alsof hun leven ervan af hingen!
Na de cooling down ging iedereen weer terug naar hun klassen en dan konden de lessen weer beginnen. Kort daarna begon de grote pauze. Alle kinderen krijgen dan bonen en posho (een soort klevende rijst) en wij kregen spaghetti met bonen/posho/cabbage. Om half vier werden er trommels klaargezet voor een traditionele dans. De P5 klas ging samen met nog een paar jongere kinderen een traditionele dans opvoeren. Twee leraren bespeelden de trommels. Ik vond dit zo mooi om te zien. Al die kinderen maken bepaalde bewegingen die wij gewoon niet kunnen. Het zag er zo indrukwekkend uit!! Rond kwart voor vijf zijn we weer naar huis gegaan.
Thuis hebben we wat gelezen, geschreven en wat proberen te slapen. 's Avonds hebben we lekker gegeten en zijn we op tijd naar bed gegaan, want iedereen was erg moe.
Morgen is er een parents meeting op school waar wij bij moeten zijn. Ook vertrekken we morgenmiddag naar Kidepo (een natuurpark) waar we tot zondagavond blijven. Maandag gaan we een wandeling maken naar een tribe. We zullen de komende drie dagen geen WiFi hebben, dus alle verslagen over onze trip zullen wat later op de website staan.
Anne