Terug naar overzicht

Zit uw kind volgend schooljaar in de brugklas, leerjaar 3 MAVO/HAVO/VWO of 4 HAVO/VWO?

In deze klassen gaan we namelijk na de zomervakantie het gebruik van digitale leermiddelen verbreden. Een belangrijk onderdeel hiervan is ‘Bring Your Own Device’ (BYOD). Dit houdt in dat leerlingen hun eigen laptop naar school meenemen om te gebruiken in de lessen en in studie-uren.

Meerwaarde
Digitale leermiddelen zijn geschikt om leerlingen meer oefenmogelijkheden te geven, hun vorderingen beter te volgen en meer lesmateriaal op maat aan te bieden. Laptops bieden daarnaast de mogelijkheid om in en buiten de les te werken aan verslagen, presentaties en andere school gerelateerde opdrachten, op individuele basis of in groepjes van leerlingen. Het Sintermeerten-college heeft in de gehele school een dekkend Wifi-netwerk. Leerlingen hebben hiermee op elke plek toegang tot internet. De laptops worden uitsluitend gebruikt voor onderwijskundige aspecten. We gaan ervan uit dat de laptops ongeveer 30% van de onderwijstijd op school en thuis zullen worden ingezet. Dit zal ervoor zorgen dat leerlingen vaardiger worden in het efficiënt gebruiken van digitale middelen en hun schoolwerk thuis in dezelfde lijn kunnen voortzetten als op school.

Inloopavond digitale leermiddelen
Meer informatie over wat BYOD is, wat leerlingen hiervan gaan merken en welke mogelijkheden school biedt om een device aan te schaffen kun je vinden in deze flyer. Nog geen laptop? Kom dan naar de inloopavond. Samen met Campus Shop hebben we een aantal laptops geselecteerd die geschikt zijn voor het onderwijs op onze school. Voor eventuele aanbiedingen kun je ook kijken op www.campusshop.nl.

Voor geïnteresseerde ouders/verzorgers organiseert CampusShop een  inloopavond op onze school waar verschillende modellen laptops kunnen worden bekeken en vragen worden gesteld omtrent specificaties, kosten en betaalmogelijkheden. De inloopavonden zijn op maandag 19 juni tussen 16.30 uur en 20.30 uur in de aula van onze school. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Kijk_hier_voor_de_meest_gestelde_vragen_over_Bring_Your_Own_Device

 

BYOD final flyer Open Dag 9 maart 2022 DvR