Terug naar overzicht

Met het uitreiken van certificaten is het project van samenwerking van het 4 en 5 mei comité met leerlingen van Sintermeerten afgesloten.

De zes leerlingen van V3AT en V6 hebben op de officiële Dodenherdenking van de gemeente Heerlen gedichten voorgedragen van docent Dick Gebuys. Meer dan 1000 toehoorders bij het Concert van de Heerlense Oratorium Vereniging en luisteraars van L1 radio waren van de voordrachten zeer onder de indruk.

Als dank voor hun medewerking kregen de leerlingen uit handen van Paul Simons van het 4 en 5 mei comité een certificaat van het 4 en 5 mei comité, een CD met de opname van hun voordrachten tijdens het concert en een kopie van alle gezongen teksten .

Rector Paul Thönissen haalde in zijn toespraak de betrokkenheid van de leerlingen aan en wees op het belang om de geschiedenis niet alleen uit boeken te leren, maar ook zelf te beleven.

Alle leerlingen keken ook terug op een zeer geslaagd project, waarin ze zelf de teksten konden uitzoeken die hen aan het hart gingen en waar ze heel bewust presentatievaardigheden hebben moeten oefenen.

requiem auschwitz 1140

Op de foto: Paul Simons, onze rector mijnheer Thönissen en één van de leerlingen bij het uitreiken van het certificaat.