Terug naar overzicht

Vandaag, donderdag 11 november, vieren wij de naamdag van Sint Martinus. Sint Martinus is de naamgever van Sintermeerten. Deze dag staat ieder jaar in het teken van delen met elkaar. Onze school heeft door de jaren diverse scholen en projecten gesponsord in diverse Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Dit jaar worden de sponsorgelden ingezet voor het project Oldonyo Lengai Secondary School in Tanzania.

Doel is zo veel mogelijk zonnepanelen te plaatsen op het dank van Oldonyo Lengay Secondary School. De school wordt zo voorzien van licht in de avonduren. Op deze manier hoeft de school geen generator meer te laten pruttelen om 's avonds stroom op te wekken. Dit zorgt voor kostenbesparing én voor groene energie. Dit maakt het mogelijk voor de leerlingen om op een duurzame manier ook later in de avond aan hun schoolwerk te werken. Bijdragen zijn en blijven nog altijd welkom!  

 

Onze leerlingen hebben in totaal 12.750 euro opgehaald voor het goede doel.

Een fantastisch start bedrag. Het bedrag zal zeker ook nog wat groeien.

Dank voor jullie inzet!

 

Tijdens de dag hebben onze leerlingen kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. De gezellig markt in onze aula, een wandeling rondom Terworm, de Weltervijver of de Kunderberg. Daarnaast twee digitale mogelijkheden. Werken aan Global Classroom waarbij de stichting Global Exploration tussendoor een minicollege geeft over global climate goals. My climate action, een speciaal spel over het klimaat. Zelfs nog een escape room door de hele school. 

Met het koude maar mooie weer hebben we vandaag een schitterende Martinusdag mogen beleven. Meer foto's kun je bekijken op onze Social Media.

  


 Martinus21 infoto C 1920

 Martinus21 infoto H 1920

 Martinus21 infoto A 1920

Martinus21 infoto B 1920