Terug naar overzicht

De lln van V6 waren maandag 22 april te gast in de Cube van het Discovery museum in Kerkrade.

In 2025 wordt besloten of de Einstein Telescope in Zuid-Limburg gebouwd wordt. De Universiteit Maastricht heeft daartoe al de Einstein Telescope Pathfinder, een proefopstelling van de grote machine. Om dit onder de aandacht te brengen is de Cube de komende jaren omgebouwd tot Einstein Telescope Education Center.

Met medewerking van onze sectie natuurkunde is een afwisselend dagprogramma opgetuigd. Onze V6 lln waren de eerste groep die dit doorliepen en waarbij hun kritiek zal leiden tot fine tuning.

De dag begon met de film “Ruimtetijd en zwarte gaten”, gevolgd door een interactieve demonstratie.

Daarna werd de groep gesplitst, waarbij een deel zich bezig hield met het creatief beschrijven van de dag en kennis tot nu toe en het andere deel de keuze had uit een workshop trillingen dan wel lasers.

Na de pauze werden deze groepen gewisseld en uiteindelijk werden alle bevindingen op een ludieke manier met elkaar gedeeld: in dichtvorm, in een podcast, op poster, als toneelstuk of als Kahoot.

De feedback van onze lln werd dankbaar ontvangen door o.a. Gideon Koekoek, Universitair docent bij het Maastricht Science Programme en expert op het gebied van zwarte gaten en relativiteit.

Al met al een geslaagde dag en hulde voor de input, maar ook creativiteit van onze V6 lln.

Ivo Hamers

 

Meer informatie over het project Einstein Telescope lees je hier.

EInstein logo 

Einstein infoto A 1920Einstein infoto B 1920Einstein infoto C 1920Einstein infoto D 1920Einstein infoto E 1920