Terug naar overzicht

Afgelopen donderdag 21 april, werd de traditionele clash tussen docenten en eindexamenleerlingen eindelijk weer eens gespeeld, … op het voetbalveld.

Het was prachtig weer, een lekker zonnetje en enkele tientallen, enthousiaste, leerlingen en docenten als toeschouwer rond het veld. Er was een gezellige en ontspannen sfeer. Ook voor de kantine was er al een feeststemming, zij “de leerlingen” gingen die docenten wel even laten zien wat voetballen is en ze inmaken… helaas voor hen, was de praktijk iets anders.

De docenten waren al 20 jaar ongeslagen, daar is helaas verandering in gekomen status, zoals in de analyses vooraf al bleek, heeft corona er flink ingehakt bij het docenten team.

Er zijn een aantal steunpilaren van de ploeg verdwenen en de noodzakelijke verjonging is niet gelukt. De directie had andere prioriteiten en dacht dat de overige selectiespelers dit klusje konden klaren, dus de langverwachte transfers bleven uit. Er heerste een uitgelaten, euforische stemming toen

“de kunstenaar van Kunder”, Ravanelli Reinders, het veld betrad. Korte tijd was er spanning of hij op tijd zou komen, maar dat was dus ten onrechte. Tijdens de clash met zijn eigen afdeling, het VWO team bleek maar weer waarom hij zo belangrijk is voor dit team. Zijn loopvermogen en pasjes, alleen al zijn aanwezigheid op het veld geeft de anderen spelers ongekend veel rust.

De wedstrijd startte furieus. De leerlingen zagen dat ze kans maakten en zij startte agressief. Vrij snel kwamen zij op 1-0. Door een geweldige actie van de kunstenaar van Kunder, die Xavier “butcher” Vaessen, vrij voor de keeper zette, werd het 1-1-. In de slotfase kwamen de leerlingen door een mooi schot op 2-1 en daardoor ging de wedstrijd tegen het VWO team met 2-1 verloren.
Jo Bellen keek er naar, draaide zich om en maakte een wegwerpgebaar. Dát was voldoende voor het docententeam, in combinatie met de speech die de andere teruggekeerde icoon, comeback kid Marc Neven, hield na de wedstrijd. Iedereen zag in dat er onvoldoende strijd geleverd was en dat we uit een ander vaatje moesten tappen!

De wedstrijd tegen het HAVO team, die de eerste wedstrijd met 5-2 hadden gewonnen van het MAVO team, maakte duidelijk dat de rol van deze docentengeneratie nog lang niet is uitgespeeld!
Butcher Vaessen en lopende legende Loozen pakten samen met klein Doompje de ploeg bij de hand. Dribbel koning Ralph Gorissen en geweldige Geenen zorgden voor veel frivoliteit, zij zorgden voor diverse attractieve momenten aan de vleugels. De leerlingen kwamen op een 1-0 voorsprong. Snel maakte klein Doompje gelijk. Doelman Eijkenboom die zijn achternaam eer aan deed tot dit moment, hij keerde werkelijk ieder schot, werd verrast door een bal die 8 meter naast dreigde te vliegen, met een geweldige duik legde hij de bal panklaar voor een leerling die 2-1 kon binnentikken. Wederom moesten de docenten in de achtervolging, een mokerslag. Op dit soort momenten staan butcher Vaessen, lopende legende Loozen, maar ook mannen als Reinders, Kupper op. Des te knapper was het dat toch weer 2-2 werd, nu door een droge knal van Luc Loozen. Dat de docenten doordrukte en er nog 3-2, René Kupper liet een glimp van zijn klasse zien en zette klein Doompje voor de goal, die schitterende scoorde. Deze wedstrijd trok het docententeam op pure klasse over de streep, chapeau.

Het VWO team won ondertussen met 4-1 van het MAVO team. Uiteindelijk stond de 3e ronde op het programma. De goede VWO ploeg, versloeg ook het HAVO team en won uiteindelijk overall.


Het docententeam won in een zeer leuk en doelpuntrijk duel met het MAVO team; 4-3.
De wedstrijd golfde op en neer. De leerlingen kwamen met 0-1 voor en klein Doompje schoot van afstand de 1-1 tegen de touwen. De leerlingen scoorde snel 1-2, waarop comeback kid Neven het welletjes vond en 2-2 scoorde. Het werd 2-3 door een fout in de docentendefensie. Klein Doompje werd door de tita tovenaar “Ravanelli Reinders” voor de goal vrijgespeeld en dat resulteerde in de 3-3. Als kers op de taart, werd deze wedstrijd met 4-3 gewonnen, door een doelpunt van Luc Loozen.

De docenten stapten zo met een zeer positief gevoel én resultaat het veld af. Na afloop was het nog erg gezellig in en rond de kantine, “deze wedstrijd wonnen de docenten, waarmee zij uiteindelijk op punten gewonnen tóch hebben”, aldus een trotse Vera!

 

Veel dank aan de voetvalvereniging Weltania.

Voetbal infoto A 1920Voetbal infoto B 1920