Terug naar overzicht

11K Isa 1

 

WAUW > 340 deelnemers!

Wij zijn zeer verheugd met het aantal deelnemers aan onze 11x11K challenge, iedere dag liep de teller omhoog; uiteindelijk stopte hij op Strava bij 335. 5 mensen meldden dat zij met een andere app deelnemen, zodoende hebben wij 340 deelnemende wandelaars of hardlopers; dát overtreft onze vooraf gehoopte aantal. Dit was ons hoofddoel en is het nog steeds: zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen in deze rare periode.

“Zoveel mogelijk leerlingen, met of zonder ondersteuning van anderen, aan het bewegen krijgen”, daar was het ons om te doen!

‘Prijzen” die wij willen uitreiken aan de winnaars van de verschillende categorieën moeten dan ook ondergeschikt zijn aan het hoofddoel. Het gaat primair om je eigen grens te verleggen en het doel: 11x11K voltooien ; dáár gaat het om!

De mensen die in de app ook naar het klassement kijken, is wellicht al opgevallen dat die per week (zondag t/m zondag) bijgehouden wordt. Op de computer kan je veel meer data zien. De “eerste week”, vanaf woensdag 13-1 t/m zondag 17-1 hebben we samen bijna 3203K gelopen! Sinds afgelopen maandag stonden de weektellers weer op 0 en inmiddels zitten we alweer op 2352K ; opgeteld dus al ruim 5500K (5 x 1111 K ; om in de geest van onze challenge en vooral de Carnaval te blijven!). Dat zijn alleen de Strava deelnemers, de 5 extra wandelaars dus nog niet. Gelukkig, anders waren de getallen niet zo mooi…  Dat is ruim 694K per dag samen.

De eerste 8 dagen waren de volgende deelnemers de grootste K-vreters:

  • Jort Wouters 64,8K
  • Maurice Heiligers 59,9K
  • Jules Trommelen 58K
  • Esther Lanters 58K
  • Jos Smeets 57,8K
  • Tim Heiligers 57,7K
  • Annemarie Cox 53,1K
  • Tim Konsten 51K
  • Bram Ruiters 49,55K
  • Eugène Brouwers 43K

Maar ook de overige 330 deelnemers leverden hele puike prestaties. De nummer 100 bijvoorbeeld, Lynn Volders, liep nog altijd 18,7K. Iedereen levert op zijn eigen niveau misschien wel een beter prestatie dan de getrainde top-10!

Het doel blijft: tot en met de carnavalsvakantie 11x11K (121K) lopen, in totaal zijn dat 40 dagen (de periode vanaf as woensdag tot aan de Pasen).

Tenslotte: wij merken dat sommige data niet precies door Strava verwerkt worden en dat er bij een aantal deelnemers rare data genoteerd worden, om achteraf teleurstellingen en protesten te voorkomen hebben we besloten om geen prijzen uit te reiken en het puur recreatief te houden. Het gaat om je eigen doel en natuurlijk het plezier van deelnemen aan een grote groep.

Wij hopen dat iedereen begrijpt dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de Strava app, wij gebruiken hem alleen en dat wij ervan uitgaan dat iedereen de challenge naar alle eerlijkheid uitvoert en natuurlijk om toch iets van een competitie element toe te voegen, al is het maar voor je zelf!

Zoals eerder aangegeven willen wij geen kwalificatie hangen aan ieders prestatie en levert wellicht de nummer 311 wel een veel grotere prestatie dan de winnaar; uiteindelijk was het ons daar om te doen.

Wij willen jullie allen veel succes en vooral plezier toewensen, want bewegen is zeer belangrijk en moet natuurlijk leuk zijn, blijf allen gezond!

Stuur leuke foto’s van jullie wandelingen naar sectielo@sintermeerten.nl

de sectie LO


 11K Roel 1

11K Monique 1